Aventuri in Marea Caraibelor
Acasă>Informatii despre Marea Caraibilor

Informatii despre Marea Caraibilor
17.02.2014 18:26
Marea Caraibilor apartine bazinului Oceanului Atlantic si are o suprafata de peste 2 milioane de kilometri patrati. Situata in America Centrala, ea este separata de ocean la est si la nord prin arhipelagurile Antilelor Mici si Mari.
Marea Caraibilor este una dintre cele mai calde mari din lume. Temperatura apei la suprafata atinge +28-29°C vara si +25-26°C.
Marea Caraibilor este sanctuarul urias al unui numar necunoscut de specii de animale marine (homari, corali, vaci de mare, rechini, broaste testoase, crustacee, balene, moluste).
Economia zonei Marii Caraibilor se bazeaza pe agricultura, se cultiva trestie de zahar, banane, ananas, nuci de cocos, fructe exotice, pe comert, pescuit, pe industria portuara, pe turism.
Regiunea Caraibilor este situata intr-o zona afectata de uragane. Din mai pana in noiembrie zona este afectata de cicloane tropicale foarte puternice, care distrug totul in cale.
Parea ca mediul natural din Marea Caraibilor este indestructibil. Din pacate, cifrele dau de gandit. Peste 100 de milioane de turisti, in principal americani, viziteaza anual Insulele din Marea Caraibilor. Apele de o frumusete idilica ale Marii Caraibilor sunt strabatute anual de peste 3 milioane de persoane pe puntea vaselor de croaziera.
-
Cel mai mare pericol pentru recifele de corali il reprezinta comertul cu suvenire. Pentru a furniza turistilor trofee de vacanta, localnicii distrug coloniile de corali.
-
Pana in prezent, o parte dintre insulele Marii Caraibilor sunt colonii.
-
Mustique este o insula aproape neatinsa de mana omului care face parte din Arhipelagul Antileleor Mici. Cateva stele ale cinematografiei si muzicii pop si-au construit vile pe insula.
-
Insulele tropicale Cayman nu sunt numai un rai pentru turisti, ci si pentru oamenii de afaceri care fug de taxele fiscale.